1986

31. března vystupuje Petr z rozjetého rychlíku, plného šťastných refrénů a roztančených melodií. Jeden ze skladatelů mu dopisem jasně dává najevo, že takové neuváženosti se v životě nedělají. Krok se rovná zradě a někteří vlivní pronášejí ortel: „Budiž zatracen !“. V jistých institucích se i kliky dveří brání stisku zrádcovy ruky. Petr Kotvald ale od té doby ani jednou nezalitoval. Chtěl vyjít na svou vlastní cestu sólisty, byť tento nový začátek nebyl vůbec lehký.

V první polovině června zpívá s nově postavenou skupinou TRIK na svém prvním samostatném vystoupení. Název koncertu je jednoznačný: „PETR KOTVALD 86″. Pilířem autorského týmu, spolupracujícího s Petrem dodnes, se stali skladatel Jindřich Parma a textař Pavel Cmíral.

Nová image (výrazné choreografie a nekonvenční pojetí kostýmů ) přivodila některým „důležitým lidem na svých místech“ šok. Hned první TV vystoupení rozdrnčelo telefony mezi studiem a kancelářemi – pustit či nepustit Kotvalda na obrazovku? Jen náhoda tomu chtěla, že nakonec nebylo vystoupení před vysíláním z pořadu vystřiženo.

Komentáře nejsou povoleny.